Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Hermione-Ron

 Hermione-Ron

Hermione és Ron az első évtől kezdve elég gyakran veszekednek, de mégis az egyik legjobb barátok. Késöbb pedig már nem csak barátok hanem férj és feleség is lesznek. 

Az első évben, az első veszekedési forrás akkor volt amikor Ron rémálomnak nevezte Hermionét az okoskodása miatt. Hermione ezért az egész vacsoraidőt a lány WC-ben töltötte sírással. De azonban a bölcsek köve felkutatásakor barátok lettek.

A második évben szorosabbá válik a barátságuk.

A harmadik évben Hermione macskája(Csámpás) a veszekedés forrása, ugyanis Ron azt hiszi, hogy  Csámpás ette meg Makeszt. Amiben perzse nincs igaza. Amikor Harry felűl Csikócsőrre, akkor Hermione megfogja Ron kezét ijedségében. Azután egymásra néznek és mindketten zavarba jönnek. Késöbb pedig Hermione odabújik Ron vállához, mert lefejezik Csíkócsőrt.(Bár nemsokkal utána Harry és hermione visszamennek az időbe, hogy megmentsék.)

 

A negyedik évben Viktor Krummal megy Hermione a karácsonyi bálra, ezért Ron féltékeny lesz. Utána össze is vesznek.

Az hatodik évben Ron és Hermione között erős érzelmi kapcsolat jön létre, de közbe lép Lavender és megcsokólja Ront a griffendél kviddicsgyőzelme után. Hermionét ez nagyon megbántja mert még Lumpsluck báljára is Ront akarta vinni. De így nem viszi. Késöbb azután Ron meg Lavender szakítanak, mert Ron azt akarja, hogy Hermione legyen ott vele a gyengélkedőn.

Ron és Hermione a hetedik évben lesznek egy pár.

A hetedik könyv utolsó fejezetéből megtudjuk, hogy Ron és Hermione összeházasodik és lesz két gyerekük.