Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Mágikus lények

 Mágikus lények

Aragog:

Aragog egy akromantula, vagyis egy óriás méretű pók. Értelmes élőlények, képesek megtanulni a beszédet. Legjobban a baziliszkusztól félnek.

Baziliszkusz:

A baziliszkusz egy hatalmas méretű kígyó, ami nagyon veszéjes, ugyanis képes embert őlni. Aki közvetlenül belenéz a szemébe az röktön meghal, ha tükörböl vagy vízből látja, az csak megdermed. Fogaiban méreg van.

Bolyhoska:

Egy hatalmas háromfejű kutya, akinek a gazdája Hagrid. Ő őrizte a földalatti szobát, ahol a bölcsek köve el van rejtve. Egyetlen módon lehet kijátszani, ha zeneszót hall, elalszik.

Dementorok:

A dementorok a legvisszataszítóbb lények közé tartoznak, akiket valaha a hátán hordott a föld. Amerre járnak, kiszívják a levegőből a békét, a reményt és a boldogságot. Még a muglik is megérzik jelenlétüket, pedig számukra láthatatlanok. Ha túl közel mész egy dementorhoz, kiszippant belőled minden kellemes érzést, minden boldog emléket. A dementor, ha megteheti, addig élősködik rajtad, amíg olyanná nem válsz, mint ő maga, lelketlenné és gonosszá. Kiszipolyoz, s végül nem marad benned más, csak a legszörnyűbb emlékeid.

Fawkes:

Fawkes egy főnix madár. Hamvaikból mindig újraélednek. A könnye begyógyítja a legnagyobb sebeket is.

Dobi:

Dobi egy házimanó, aki a Malfoy családot szolgálta mindaddig míg Harry ki nem szabadította. Képes varázsolni.

Sipor:

Sipor eredetileg Sirius Black rosszindulatú, mogorva manója, aki örökké régi gazdáit, a Black család halálfaló tagjait sírja vissza. Életcélja, hogy feltűzzék a fejét a gazdája házának falára.

Csikócsőr:

Csikócsőr egy hippgoriff, ugymondva sasfejű, lótestű állat. A nehezen szelídíthető varázslény Európából származik. Megközelítésekor az állattal szemkontaktust kell létesíteni, és ha ez sikerült, meg kell hajolni előtte, hogy jelezzük békés szándékunkat. Ha Csikócsőr viszonozza a gesztust, oda lehet menni hozzá, de ha nem, akkor ajánlott futni, mert a hippogriff nagyon erős és értelmes állat.

Firenze:

Firenze egy kentaur, azaz félig ember félig ló. Egyszer megmentette Harry életét Voldemorttól.

Gróp:

Gróp egy óriás. Hagrid féltestvére. Egyszer megmentette a triót Umbridgetól. Rendes és jólekű.

Kínai Gömblángsárkány:

Viktor krummal harcolt a trimágus tusán.

Walesi Zöldsárkány:

Fleur Delacourral harcolt a trimágus tusán.

Norvég Tarajossárkány:

Hagrid kapta még régebben, de elvedték tőle.

Svéd Sróforrúsárkány:

Cedric Diggoryval harcolt a trimágus tusán.

Magyar mennydörgősárkány:

Kimondottan óriásgyíkszerű testét fekete pikkelyek borítják. Szeme sárga, szarvai és a farkából kiálló tüskék bronzvörösek. Kivételesen hosszú lángcsóvát tud fújni, akár 15 métereset is. Cementszürke tojásának héja rendkívül kemény. Áttöréséhez a kicsinyek kikelésükkor a farkukat használják, amelyen addigra kifejlődnek a tüskék. A magyar mennydörgősárkány kecskét, juhot és embert eszik. Nagyjából 4-5 méter magas, és a hossza 15 méter. Szárnyfesztávolsága eléri a 8 métert is.

Thesztrálok:

Csak olyan emberek láthatják őket, akik már láttak valakit meghalni. Testalkatuk sovány, csontjaik jól láthatóak, fekete bőrük lazán tapad testükhöz. Lapockatájékuknál egy pár csontos, bőrhártyával borított szárny helyezkedik el, melyek elég nagyok az állat levegőbe emeléséhez. Fejükben, mely a sárkányéhoz hasonlít, merev tekintetű, pupillátlan, fehér szem ül. Fejükből két, rövid szarv áll ki.

 

Unikornis:

Egyszarvú lótestű élőlény. Vére képes életben tartani bárkit, de aki iszik a véréből az el lesz átkozva.

Kobold:

A koboldok nagyon okossak, de egyben nagyon barátságtalanok. Legtöbbjük a Gringottsban dolgozik.

Troll:

A trollok talán a legbutább élőlények, de viszont magasságukból és erejükből adódóan elég veszélyesek tudnak lenni.